onsdag 16 mars 2016

Dag 5 15/3
Nu sitter vi på tåget. Gick upp klockan halv fem i morse, så vi är lite trötta. Vi fick frukostpaket med oss, som vi nu ätit. Det är en upplevelse att åka tåg i Indien. Gott om folk, som överallt annars. Vi skall åka i 20 timmar. Vagnen vi åker i har aircondition så det är inte så varmt. Kackelackerna springer uppåt väggarna, så det blir nog inte så roligt att sova i natt. Jag avskyr småkryp.



Tåget går inte så fort, så man ser mycket av livet utmed järnvägen.  Vi åker genom Kolkatas utkanter. Här är det mycket fattigt. Folk lever i bästa fall i hyddor gjorda av plåt eller en presenning.
Vi åker först norrut och sedan österut.
Nu har vi kommit ut på landsbygden och solen har gått upp. Vi åker förbi odlingar och små byar. Det ser väldigt fridfullt ut såhär på morgonen. Man är redan ute och jobbar på åkern. Kan tänka att det blir för varmt uppåt dagen.
Nu har vi stannat vid en station och tåget fylls av folk som säljer allt möjligt, trollerigrejor, ficklampor, saris, överkast mm och mat så klart. Liv och rörelse!! Indierna är lätta att få kontakt med och många pratar bra engelska. Vi har fått både lunch och middag. Ris, grönsaksröra och kyckling eller ägg. Maten kommer i många små folieförpackningar.
Hyfsat gott, men svårt att äta, då det blir lite trångt. Vi bäddade vid niotiden i går och har sovit gott i natt. Kackelackerna har hållit sig i skinnet. Inga har stört oss.



Dag 6 16/3
Vi blev väckta klockan 4 i morse, då vi var framme I Guwahati. Folk sover överallt runt om stationen.



Hotellet där vi skall bo en natt har fungerande WiFi, så jag skall försöka uppdatera dagboken.
Vi har nu varit i Indien 5 dagar och hunnit acklimatisera oss. Man ser inte fattigdomen på samma sätt som tidigare. Den finns överallt men man blir immun.  Vi har varit ute och gått lite nu på förmiddagen, men det blåste rejält och mycket sand och damm flög omkring, nästan likt en liten sandstorm, så vi tog en tuk-tuk tillbaka till hotellet. Mycket trafik här också och det tutas hela tiden, så det är mycket oväsen också.

Trafikkaos

Elkaos




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar